Tre lokale bowlingspillere er med på ungdomslandsholdet

Når Europamesterskaberne i bowling for ungdom i påsken afvikles i Ålborg, er der tre spillere fra Bowlingklubben Trekanten KIF med på landsholdet. Det er et resultat af den elitesatsning, der foregår i Kolding, idet alle tre spillere har været elever på Brændkjærskolen, hvor morgentræningen for Kolding Elite foregår.

To af de lokale spillere er debutanter på landsholdet Det drejer sig om Marcus Christensen og Cecilie Dam, mens Mathias Ankerdal skal til EM for andet år i træk.

Marcus Christensen:–  Min første tanke omkring udtagelsen var, at det selvfølgelig er fedt at være blandt de fire bedste ungdoms drengespillere og at kunne kalde mig landsholdsspiller, for det er der ikke mange, der kan.  Jeg har arbejdet på det, siden min bror var med på landsholdet for første gang, og det har altid været min drøm at opnå dette. Mine ambitioner til dette EM er høje, da vi spiller på hjemmebane i Ålborg, og jeg håber, vi kan få nogle medaljer til Danmark og selvfølgelig også til mig selv.

Cecilie Dam:- Det første jeg tænkte på, da jeg så, at jeg var blevet udtaget, var min afdøde træner og motivationskilde, Therkild Nielsen. Jeg var blot en lille pusling, ikke mere end små 13 år, da han spottede mit “talent”, som han kaldte det. Han sagde altid til mig, at jeg ville nå langt, og at han var sikker på, at jeg en dag blev landsholdspotentiale. Han gav mig håb og troen på, at mine store drømme nok skulle blive til virkelighed. Til EM er mit mål at bringe den samme holdånd, som vi har på ungdomsligaholdet, med mig, og bare spille det bedste bowling, jeg nu engang kan. Jeg håber at kunne styre nerverne og få nogle fornuftige placeringer.

Mathias Ankerdal: – Jeg synes det er rigtigt fedt at blive udtaget til et EM for anden gang, for EM har nok været den største bowlingoplevelse for mig. Men det hænger også sammen med, at jeg træner 10 timers bowling om ugen med styrketræning oveni og endvidere har gode trænere, som forstår mig og min måde at spille på, hvilket har gjort mig en bedre bowler. Jeg er nu også ret sikker på, at dette EM bliver fedt at deltage i, da det spilles i Danmark.

Om spilleres tilknytning til Kolding Elite siger formanden for Bowlingklubben Trekanten KIF, Ole Stampe: – Det er fantastisk at se, at konceptet virker for udover de ovennævnte er Andreas Andreassen som også deltager på Kolding Elite udtaget, Han spiller i Horsensklubben Stars and Strikes.

Nu har vi i mange år kunnet tilbyde morgentræning udover den almindelige gode klubtræning. Den ekstra træning med kvalitet bærer frugt. Det samarbejde, klubben har med Kolding Elite, er forbilledligt. Vi er stolte over at kunne få lov til at vise, hvad vi kan i BK Trekanten KIF, siger formanden for Bowlingklubben Trekanten KIF, Ole Stampe.

Ingen Svar til "Tre lokale bowlingspillere er med på ungdomslandsholdet"